Venstres svik

Hei alle sammen, jeg heter Yvette og jeg stemmer Venstre!

Joda, jeg vet at flere av dere trekker på smilebåndet bare man sier man er Venstrevelger. «Vinglepartiet» lissom, men Venstres politikk er noe jeg tror nesten alle vil kjenne seg igjen i. I følge Wikipedia er det å være liberal: «Det å vere liberal på eit område betyr da noko slikt som å vere open, romsleg, tolerant.» Hvem ække det lissom…?

Og så skulle jeg gjerne sett at Venstre stod litt tydeligere i vår liberale leir. Nylig erfarte jeg at Venstre har glemt hva det vil si å være liberal. Jeg ble først skuffet, så irritert og etter at jeg forsøkte adressere dette til Oslo og Frogner Venstre for å bli avspist med: «hva mener du? sånn er det og flertallet Venstrevelgere mener dette», ganske forbanna! Jeg er nå medlem av et parti som bruker sin makt, sin vippeposisjon og sin mulighet til å vise verden at i Norge er vi åpne, romslige og tolerante – til å gå i forsvar for det intolerante.

Hva snakker jeg om? Dette.

Her fra min post hos Frogner Venstre:

“Hei Frogner Venstre, jeg har nettopp adressert denne saken til Oslo Venstre, men min henvendelse ble bare møtt med en oppfordring om å lese saken jeg linker til her. En sak som ikke sier noe som helst om hva som er lagt til grunn for Venstres behov for “å ramme inn” lovforslaget.

Jeg er nytt medlem og litt usikker på hvordan man tar opp saker. Vil anta at dette ikke er en typiske bydelsutvalgsak, men spør allikevel for kanskje noen her har gode svar. Hva i all verden er det Venstre har lagt til grunn for å vanne ut lovforslaget om ansiktsdekkende maskering? Hvordan stiller øvrige medlemmer av Frogner Venstre seg til saken? Jeg har vondt for å se for meg at det et flertall i Venstre som mener at dette er i tråd med de liberale verdier Venstre står for…? Absolutt ingen av de jeg kjenner som stemmer Venstre stiller seg bak dette, tvert i mot…

Personlig mener jeg at lovforslaget stod mer enn godt nok slik det var. Et prinsipielt lovforslag mot maskering av ansiktet ved undervisningsinstitusjoner. Ikke minst, lovforslaget burde konsekvent bli omtalt som nettopp – et maskeringsforbud! Det er det det faktisk er… I stedet har Venstre sørget for at lovforslaget nå handler om et delvis forbud mot de fremste symboler på systematisk kvinneundertrykking verden kjenner. På toppen av de reduserer Venstre disse symbolene til “plagg”. Det vitner om et fravær av forståelse for hva man snakker om.

Jeg sitter som et spørsmålstegn og forstår absolutt ikke noe av hva de i Venstre som har gått i bresjen for dette har tenkt…

1. Hva er galt med et konsekvent forbud mot maskering? Et forbud som ikke henger ut eller stigmatiserer grupper, men sørger for at i undervisningsinstitusjoner så skal alle møtes på lik linje.

2. På hvilken måte gir det mening at elever/studenter ikke skal kunne bruke masker i klasserom/forelesningssal, men kunne ta masken på når de går ut av disse rommene? Er ikke den læring og kommunikasjon som foregår mellom elevene/studentene ellers viktig?

3. Siden når ble det i tråd med Venstres liberale politikk å gå i forsvar for det illiberale? For, hva annet kan man kalle symboler på systematisk kvinneundertrykking?

Jeg meldte meg inn i Venstre fordi jeg syns det var fint at Venstre gikk i regjering og med det tok ansvar for å balansere en blå blå regjering i retning bedre miljøpolitikk og rausere og mer liberal politikk ellers. Jeg hadde ALDRI sett for meg at Venstre skulle balansere regjeringen rett i forsvar av det illiberale. Dette er flaut…”

Sitat fra post hos Frogner Venstre, slutt…

Har siden grublet videre… Er det virkelig slik at norske borgere, Venstrevelgere, mine folk, folk med liberale verdier i hjertet, mener at liberale verdier er ment å brukes til forsvar for systematisk undertrykking av kvinner? Det kan ikke stemme!?

Slik jeg ser det har Venstre misbrukt en gyllen mulighet til å vise at i møte med illiberale holdninger er det en, og kun en ting som gjelder, det er å være prinsipiell! I Norge så går vi ikke rundt med masker i offentlige rom, uansett grunn, ferdig snakka!

Har du litt sympati for Venstre, fortell dem dette! Har du empati med undertrykte kvinner overalt i verden, fortell Venstre dette.

Å være liberal er å kjempe for alles likestilling, friheter og rettigheter. Vi ofrer ikke likestilling, friheter og rettigheter på alteret til de som kjemper for det stikk motsatte!

Og Venstrepolitikere, skjerp dere! Dere fremstår her som skjelvende av berøringsangst for, vel, jeg tør si det dere ikke tør røre, innvandring! Hvis vi noen gang skal ha håp om å finne sammen i en stadig mindre verden er det viktig at vi snakker om det som skiller oss og stiller krav til hverandre. Her er et åpenbart krav at i likestilte og frie land så bruker ikke mennesker maske og vi dekker ikke til kvinner fra topp til tå! Vi må ALDRI bli så liberale at vi mister oss selv og forsvarer det illiberale! Aldri!

Skrevet av Yvette Mariann Stornes.